Penoza - serie 2

Penoza II

Het vervolg op de succesvolle KRO-misdaadserie Penoza is begonnen. De Personages die het eerste seizoen hebben overleefd zijn teruggekeerd en uiteraard zijn er ook nieuwe karakters ten tonele verschenen.

Artistiek en publiek succes
Naar de ontknoping van de spannende familiesaga op 31 oktober 2010 keken 630 duizend mensen, waarna de KRO veel complimenten en dankbetuigingen van kijkers ontving. “Penoza is zowel een artistiek als een publiek succes, dat is precies wat de KRO ambieert en waar ook Nederland 3 naar streeft,” aldus KRO Mediadirecteur Taco Rijssemus. “De serie heeft Nederlands drama naar een hoger, internationaal niveau getild. Bovendien zijn we een publieke omroep; als zoveel kijkers om een vervolg vragen dan willen wij daar graag gehoor aan geven.”

België en dvd
Inmiddels is de eerste serie van Penoza verkocht aan België; Monic Hendrickx, Thomas Acda, Johnny de Mol, Fedja van Huêt, Marcel Hensema, Tom Jansen, Olga Zuiderhoek, Medina Schuurman, Maartje Remmers, Hajo Bruins, Raymond Thiry, Peggy Jane de Schepper e.a. waren te zien zijn bij VRT. Ook zijn alle 8 afleveringen van Penoza tevens verkrijgbaar op dvd.

Trots
Penoza werd geschreven door Pieter Bart Korthuis, geregisseerd door Diederik van Rooijen en geproduceerd door NL Film in opdracht van de KRO. NL Film producent Alain de Levita: “Razend trots ben ik op Penoza. Diverse landen hebben inmiddels interesse getoond in de serie. Op maandag 1 november vond de DVD presentatie plaats in het bijzijn van de cast. Ook zij zijn erg trots op Penoza en zouden graag werken aan een vervolg. Dat gaat er nu komen, geweldig!”

Over PENOZA II
In PENOZA II zitten Irwan (Fedja van Huet) en zijn vader André de Rue (Tom Jansen) in de bak, in afwachting van hun proces. Maar zelfs vanuit de bak weet Irwan zijn zaakjes goed te behartigen. Hij heeft inmiddels een relatie met Carmen’s vriendin Hanneke (Peggy Jane De Schepper), terwijl Sandrina (Medina Schuurman) sinds de dood van haar man in een schuldsaneringsprogramma zit. Van Carmen (Monic Hendrickx) heeft niemand ooit meer iets vernomen. Iedereen gaat er dan ook vanuit dat zij een nieuw leven is begonnen, ergens in een exotisch oord. Maar de plek waar Carmen met haar drie kinderen een rustig bestaan probeert te leiden is dichterbij dan men denkt…
 
KRO Detectives
J a v a S c r i p t staat waarschijnlijk uit!

Deze website maakt gebruik van J a v vS c r ip t, onder andere voor het afspelen van video’s. Het lijkt erop dat J a v aS cr i pt uit staat, waardoor de site niet optimaal werkt.

Lees hier hoe je J av a Sc r i p t aan kunt zetten.